Великотърновски университет
bg
cn
en
Меню

Инструкции за провеждане на онлайн изпит HSK на 28.06.2020 г.

Провеждане на онлайн изпит HSK на 28.06.2020 г.
 
  • Регистрация:                        

 

Преди да се регистрирате се уверете, че отговаряте на следните изисквания:

 

01 Компютър, конфигурация на софтуер и интернет връзка:

① Компютър: Операционна система Windows (7/8/10), препоръчително е да настроите разделителната способност на екрана над 1440 * 900 (минимална настройка над 1366 * 768).
②  Интернет връзка: Скоростта на интернет връзката трябва да достига 150KB/s или по-висока. Препоръчваме Ви да не се регистрирате за изпита, ако скоростта на мрежата не може да отговори на тази от изискванията.

Изтеглете приложението Chinese network test client. С негова помощ ще можете да проверите скоростта на връзката. Можете да свалите приложението на следния адрес:

https://test.chinesetest.cn:36165/client.html

След като изтеглите, разархивирайте и стартирайте ExamClient.exе (както е показано по-долу):③ Камера: стаята трябва да бъде добре осветена и камерата да предоставя ясна картина;

За провеждането на изпита ще ви бъдат нужни две камери:

1.Компютърът трябва да бъде с вградена или подготвена независима камера с висока разделителна способност (повече от 300 000 пиксела = 0.3 мегапиксела).

2. Мобилен телефон с камера, за да изтеглите софтуера, определен от тестовия  център.

④ В определената за изпита виртуална стая се влиза 1 час преди началото на теста и мобилния телефон се поставя на един метър вляво или вдясно зад кандидата, така че проверяващият да има добра видимост към екрана на компютъра и самия кандидат;

(1) Квесторите ще проверяват условията в определената от кандидата стая за изпита, както и неговите документи чрез избрания софтуер.

 (2) Кандидатите трябва да свържат мобилните си телефони към WIFI мрежата и да включат „самолетен режим“.

(3) Телефонът  трябва да бъде с добре заредена батерия, за да се гарантира, че няма да се изключи по време на изпита.

⑤ Слушалки:  чист звук и добра звукоизолация;

⑥ Помещение: Изпитът трябва да се провежда самостоятелно в безопасно, затворено помещение. Забранено е провеждането на открити места като паркове, кафенета, ресторанти и др. Никой не може да влиза или излиза от стаята по време на изпита. Забранено е използването на всякакви помагала.

Ако бъде установено нарушение, резултатът от теста ще бъде анулиран.

Важно:

1) Не е необходимо да водите записки на хартия. Забранено е копирането и записването на тестови въпроси. На масата пред вас е забранено да присъстват други електронни устройства. Разрешени са единствено клавиатурата и мишката на компютъра, които трябва да бъдат поставени така, че да се виждат добре на камерата.

2) В случай че възникнат технически проблеми по време на изпита, времето което ще отнеме за тяхното отстраняване, ще бъде възстановено на кандидата след края на изпита. 

3) За да се гарантира коректното провеждане на изпита, Hankao International или тестовият център  може да  събира информация, свързана с теста, включително: име, снимка, видео и аудио записи. Събраната информация се използва до степента, разрешена от закона и когато това е необходимо за  международните  цели на Hankao (като поддържане на безопасно провеждане на изпитите).

 

02 Срокове и плащане на такса:

Дата на изпита: 28.06.2020

Срок за регистрация: 18.06.2020 (до 17:00ч.)

Срок за плащане на таксата: 18.06.2020 (до 17:00ч.)

 

Таксите за всяко ниво са както следва:

HSK 1 (一级)  - 18 лв.

HSK 2 (二级) - 18 лв.

HSK 3 (三级) - 36 лв.

HSK 4 (四级) - 36 лв.

HSK 5 (五级) - 50 лв.

HSK 6 (六级) - 50 лв.

HSKK 1 (口语, 初级) - 18 лв.

HSKK 2 (口语, 中级) - 22 лв.

HSKK 3 (口语, 高级) - 26 лв.

Заплаща се в касата на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (каб.402, Ректорат), в каб. 106 В на Институт „Конфуций“ или в клон на Банка „Алианц“ по сметката на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (IBAN: BG50BUIN70013152500016), основание за плащане: изпит HSK, получател: Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" (ВТУ). Квитанцията или вносната бележка се представя в Институт „Конфуций“ или се изпраща сканирана на имейл: confucius.vt@gmail.com.

 

03 Admission ticket и оценка:

Admission ticket ще бъде изпратен 5 дни преди теста. Резултатите от изпита ще бъдат налични 10 дни след провеждане на HSK.

 

04 График на изпитите:

Time

Test Level

9:00

HSK 2

HSK 4

HSK 6

13:30

HSK 1

HSK 3

HSK 5

 

05 Инструкции за процеса на провеждане на изпита:

 Demonstration of examination process