Великотърновски университет
bg
cn
en
Меню

Състезание за дублаж на филм на Китайския културен център в София

Състезание за дублаж на филм на Китайския културен център в София

 

Всеки човек притежава интересен уникален глас,

гласовете ви заедно образуват един интересен и уникален резонанс.

Ела на тази малка сцена,

приближи се към твоята съкровена мечта,

грабни шанса си на

състезанието по дублаж на китайски филми.

 

Кой може да участва?

 Достатъчно е само да живеете в България, да имате интерес към китайската култура и изкуството на дублажа - от всяка националност и на всяка възраст.

 

Правила

1.Състезанието се дели на два задължителни елемента: озвучаване на определен кратък клип и избор между шест филма. Определеният кратък клип е “Слушай как Нинбо разказва истории”, изборът на втория елемент е между следните шест филма: “Аз и моята родина”, “Красивата младост от спомените”, “Изгубени в Русия”, “Младостта е объркваща”, “Братята-пазители” и “Завръщането на мечоците”. Определеният клип се озвучава от началото до края, а от шестте филма се избира един епизод и се дублират 2 до 5 минути. Китайският културен център ще предостави линк и парола за сваляне на филмите през wetransfer. Може да видите повече информация за филмите в приложение 2.

2.Език на участие: участниците могат да използват китайски, български или английски език за дублажа, участниците заснемат видео на своя дублаж. Журито ще разглежда видеата на участниците според категорията, в която участват. Участниците могат да се обърнат към Китайския културен център за помощ при превода на избрания за дублаж текст.

3.Краен срок: участниците трябва да изпратят готовите два видео-материала (дублажа на “Слушай как Нинбо разказва истории” и на избран епизод от някой от шестте филма) и попълнен апликационен формуляр до 20 януари 2021 г. Материалите се изпращат на cccsofia2017@gmail.com.

  4.Критерий: финалните точки от състезанието се сформират като сбор от оценяването от журито и онлайн гласуването. За повече информация може да разгледате приложение 3.

5. Обявяване на резултатите и награждаване: резултатите ще бъдат обявени в периода около Китайската нова 2021 година в рамката на събитията “Весела Китайска нова година”, церемонията по награждаване ще включва представяне на най-добрите произведения и тяхната оценка.

6.В периода втората половина на февруари до средата нa март 2021г. на-добрите творби ще бъдат представени на страниците ни фейсбук, WeChat и други медийни платформи.

 

Награди

Категориите в състезанието са китайска езикова категория и английски/български език. От всяка категория ще бъдат определени една първа награда, две втори награди и три трети награди, всички останали участници ще получат награди за участие. Първата награда ще бъде таблет Хуауей T3. Всички участници ще получат сертификати и сувенири.

Освен тези награди, сме подготвили и една награда за най-добра организация на участници (училище, школа или други организации) и три награди за най-добри ръководители (учители), наградените ще получат и сертификати.

 

За да намери храна птицата излита от гнездото, храната никога не идва наготово в гнездото.

Възможността да си близко до мечтите се случва рядко в живота.

Трябва ти място да разкриеш таланта си

пропуснатата възможност не се връща.

Предизвикай себе си, очакваме те!

 

Начин на участие

Изпратете видео-материалите и апликационния формуляр на е-мейл:cccsofia2017@gmail.com

Краен срок: 20 януари 2021 г.

   Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас (телефон за връзка: 0887080861).

 

Приложения:

1. Формуляр за участие

2. Филмови материали

3. Критерии за оценяване

 

 Формуляр за записване

 Връзка към филмови материали

 Критерии за оценяване

 Additional Info1

 Additional Info2

 Additional Info3