Великотърновски университет
bg
cn
en
Меню

Откриване на фотоизложба "Зимен Китай" във Варна

Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба Откриване на фотоизложба

На 04 февруари 2017 г. в гр. Варна беше открита фотоизложбата „Зимен Китай“, която пренесе посетителите на Гранд Мол в света на поднебесната империя. Изложбата от фотографии на Велин Пасков, заснети в северния град Харбин, център на провинция Хъйлундзян , разкриават  едно непознато лице на Китай - затрупано със сняг и заледено от ниските температури.

Към изложбата бяха включени и демонстрации на калиграфия,китайски бойни изкуства, изрязване на хартия, китайски възли и кратка приветствена програма. По този начин посетителите не само имаха възможността да се насладят на прекрасните фотографии, показващи приказни зимни сцени от един необикновен и далечен град в Китай, но и да се запознаят по-отблизо и с различни обичаи и традиции, характерни за древната китайска култура.

Този проект беше осъществен благодарение на съвместната работа на Институт "Конфуций" към Великотърновския университет и Център "Иновации и развитие" към Икономическия университет - Варна.

Жителите на Велико Търново също ще имат възможността да посетят изложбата „Зимен Китай“ на 25 февруари в Мол - Велико Търново и да се насладят на разказната от снимки зимна приказка. През целия ден ще има и демонстрации на китайски занаяти, а от 16:00 ще бъде откриването на фотоизложбата.