Великотърновски университет
bg
cn
en
Меню

Условия и инструкции за порвеждане на онлайн изпити HSK

Условия и инструкции за провеждане на онлайн изпити HSK 
 

1. Условия за кандидатстване за онлайн изпит:

(1) На онлайн изпит могат да се запишат само кандидати, който пребивават в страни, където присъствените изпити HSK, HSKK и YCT не са възобновени.

(2)  Кандидатите за изпит трябва първо да се свържат с местния тестов център, за да се регистрират за теста. След което трябва да посетят www.chinesetest.cn и в менюто Глобални тестови центрове да маркират своя местен изпитен център и да се регистрират за избраната от тях дата.

2. Изисквания за регистрация:

Преди да се регистрирате се уверете, че отговаряте на следните изисквания:

Компютър: Операционна система Windows (7/10), препоръчително е да настроите разделителната способност на екрана над 1440 * 900 (минимална настройка над 1366 * 768). Приложението за изпита не функционира на операционните системи MacOS и мобилни устройства.

②  Интернет връзка: Скоростта на интернет връзката трябва да достига 150KB/s или по-висока. Препоръчваме Ви да не се регистрирате за изпита, ако скоростта на мрежата не може да отговори на тази от изискванията

③ Камера: стаята трябва да бъде добре осветена и камерата да предоставя ясна картина;

За провеждането на изпита ще ви бъдат нужни две камери:

1.Компютърът трябва да бъде с вградена или подготвена независима камера с висока разделителна способност (повече от 300 000 пиксела = 0.3 мегапиксела).

2. Мобилен телефон с камера, за да изтеглите софтуера за видео разговор, определен от тестовия  център.


В определената за изпита виртуална стая се влиза 1 час преди началото на теста и мобилния телефон се поставя на един метър вляво или вдясно зад кандидата, така че проверяващият да има добра видимост към екрана на компютъра и самия кандидат;

(1) Квесторите ще проверяват дали стаята, избрана от кандидата за изпита, отговаря на условията, чрез избрания софтуер за видео връзка.

(2) Кандидатите трябва да свържат мобилните си телефони към WIFI мрежата и да включат „самолетен режим“.

(3) Телефонът  трябва да бъде с добре заредена батерия, за да се гарантира, че няма да се изключи по време на изпита.

⑤ Слушалки:  чист звук и добра звукоизолация;

⑥ Помещение: Изпитът трябва да се провежда самостоятелно в безопасно, затворено помещение. Забранено е провеждането на открити места като паркове, кафенета, ресторанти и др. Никой не може да влиза или излиза от стаята по време на изпита. Забранено е използването на всякакъв вид помагала.

Ако бъде установено нарушение, резултатът от теста ще бъде анулиран!

Не е разрешена трансгранична регистрация. Например кандидати, които се регистрират за онлайн изпит в тестов център в България, в деня на изпита трябва да се впишат в системата от територията на България.

Преди регистрация се уверете, че отговаряте на всички горепосочени изисквания.

Таксата за изпита няма да бъде възстановена, ако се установи, че тестовата среда, тестовото оборудване или други условия нарушават изискванията.

Важно:

1)    Не е необходимо да водите записки на хартия. Забранено е копирането и записването на тестови въпроси. На масата пред вас е забранено да присъстват други електронни устройства. Разрешени са единствено клавиатурата и мишката на компютъра, които трябва да бъдат поставени така, че да се виждат добре на камерата.

2)    В случай че възникнат технически проблеми по време на изпита, времето което ще отнеме за тяхното отстраняване, ще бъде възстановено на кандидата след края на изпита. 

3)    За да се гарантира коректното провеждане на изпита, Hankao International или тестовият център  може да  събира информация, свързана с теста, включително: име, снимка, видео и аудио записи. Събраната информация се използва до степента, разрешена от закона и когато това е необходимо за  международните  цели на Hankao (като поддържане на безопасно провеждане на изпитите).

02 Admission ticket и оценка:

Admission ticket ще бъде изпратен 5 дни преди теста. Резултатите от изпита ще бъдат налични 10 дни след провеждането на изпита.

В деня на изпита трябва да приготвите документ за самоличност (лична карта или паспорт), с който е направена регистрацията и входният билет (Admission ticket) разпечатан на хартиен ностиел.

За контакти: confucius.vt@gmail.com, тел.: 062/538 445